Mandľové mlieko - múka

26.11.2011 20:44

od uživatele Zuzana Matiaskova Paar

 

 

Na vyrobu 5 salok mlieka potrebujeme:

1,5 salka celych surovych neslanych mandli (co najlepsia kvalita)

4 salky vody

Mixer,sitko, plienka

 

Postup

Ked nie su mandle osupane, treba osupat, 

Zaliat ich asi na 4 hodiny nech sa vymocia. Mozu sa namocit aj na celu noc.

To ich zmekne a potom sa lahsie mixuju

 

Ked su mekke, vyliat vodu a dat mekke mandle do mixeru. Zaliat 1,5 salky vody a rozmixovat.

 

Lepise je ich rozmixovat zo zaciatku z trochou vody aby sa z nich vytvorila hustejsia hmota. 

 

Mixovat asi 2 minutly, ked mixer nie je dostatocne silny, treba obcas zastavit, z vareskou zoskrabat zo stran. Ked sa zda ze hmota je dost husta, nic sa nedeje, ma to tak byt.

 

 

Po 2 minutkach pridaj 2,5 salky vody a mixuj znovu 2-3 minutky pokial je vsetko rozmixovane. Okostuj mlieko a niekedy stipka soli prinesie vacsiu chut mlieka. Ked treba pridaj.Ked je zmixovane, do misky dat sitko, na to plienku alebo niekolko kuskov handricky na precedenie a precedit celu hmotu.

 

ked je vsetko precedene, vyzmychat este z latky vsetku vodu co sa da a zostatok hmoty z mandli odlozit.

 

 

Masu co nam ostala, nechat vysusit a potom rozmixovat v mlynceku (kavovom) z coho sa nam urobi mandlova muka, ktoru mozeme pouzit na pecenie a netreba zapocitavat do sacharidovych jednotiek.


Vytvorte si webové stránky zdarma! Webnode