Bábovka s javorovým sirupom
od uživatelů Petra Repová a Zuzana Matiaskova Paar
5 celých vajec
6 lyžíc javorového sirupu
5 lyžíc celozrnnej múky (cca 76g = 5 SJ) prevážiť
prášok do pečiva - trocha
Celé vajíčka vymiešame so sirupom do peny. Zľahka primiešame múku a pečieme na 160°C. Pečie sa dlhšie (treba ju prekryť alobalom aby nezhorel vrch) a je jemnejšia ako klasická bábovka. Horšie sa krája, treba pomaličky so zúbkovým nožom.
Javorový sirup, sa že vraj vstrebáva cez črevá a nemá vplyv na glykémiu. Ja ju dávam Filipkovi na raňajky potretú džemom či nutelou (máličko) - 2 - 3 ks + šálka kakaa = 2SJ
Glykémia je v pohode. Treba vyskúšať čo to spraví.
Celá by mala mať len 5 SJ, nakoľko javorový sirup nepočítam:)))