Bábovka s javorovým sirupom

26.11.2011 20:46

od uživatelů Petra Repová a Zuzana Matiaskova Paar

 

 

5 celých vajec

6 lyžíc javorového sirupu

5 lyžíc celozrnnej múky (cca 76g = 5 SJ) prevážiť

prášok do  pečiva - trocha

 

Celé vajíčka vymiešame so sirupom do peny. Zľahka primiešame múku a pečieme na 160°C. Pečie sa dlhšie (treba ju prekryť alobalom aby nezhorel vrch) a je jemnejšia ako klasická bábovka. Horšie sa krája, treba pomaličky so zúbkovým nožom.

Javorový sirup, sa že vraj vstrebáva cez črevá a nemá vplyv na glykémiu. Ja ju dávam Filipkovi na raňajky potretú džemom či nutelou (máličko) - 2 - 3 ks + šálka kakaa = 2SJ

Glykémia je v pohode. Treba vyskúšať čo to spraví.

Celá by mala mať len 5 SJ, nakoľko javorový sirup nepočítam:)))

 

      


Vytvorte si web stránku zdarma! Webnode